EL TEIXIT DE MICROFIBRA

Què és?

La microfibra es un tipus de fibra sintetica  molt fina que esta composta de poliéster (80%) i poliamida (20%). El fil obtingut es cent vegades més fi que un cabell humà, la meitat del gruix de la seda. El seu diàmetre és troba al voltant de les 10 micras. A principis dels anys noranta es va extendre el seu ús, fins a dia d’avui, que es un material molt emprat tant en la confecció textil com en altres sectors.

 

Característiques tècniques

Està format per fils de poliéster multifilament sotmès a un procès de “decorticat”. Una de les seves principals propietats és el seu llarg cicle de vida, al estar dissenyada per humans especificament, te una gran capacitat de resistència, com per exemple als rentats a temperatures altes.

Existeixen molts tipus d’acabats, de manera que es poden aconseguir diferents propietats a partir de la mateixa fibra, com per exemple igualar la suavitat de la seda.

Valoració de les propietats físiques

La utilització de multifilaments i microfibra permet augmentar el número de fibres en la secció recte d'un filament. La presència d'un gran número de filaments permet fabricar teixits més transpirables.

La flexibilitat dels multifilaments es trasllada als fils i als teixits corresponents. Aquets últims també és caracteritzen, per tenir una bona caiguda, suavitat al tacte i una major densitat.

La combinació de les fibres més fines amb l’operació de “decorticat” (un tractament amb sosa càustica que ataca selectivament la perifèria de la fibra ocasionant pèrdues de pes del orde del 20%) li confereix:

-Tacte més sedós i natural.

-Millor confortabilitat perque la fibra es més absorbent,

-Millor drapejat o caiguda

-Millora de l’efecte antiestàtic

-Menor embrutament

 

 

BOCCOLA

BOCCOLA

BOCCOLA

DIRECCIÓ

Boccola Design

  Avenida Cerdanyola, 75, 3º ,
Sant Cugat del Vallés, 08172 , (Barcelona)

  93 172 03 29 -690 002 368